Ur. l. RS 2326/2018, Pravilnik o kakovosti jedilne soli, z dne 21.3.2020
Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček. Osnovni predpis je povzet po PISRS (Pravno-informacijski sistem Republike Slovenije). Nadaljnje posodobitve so pripravljene v uredništvu založbe Verlag Dashöfer.
PRAVILNIK
o kakovosti jedilne soli
Zadnja sprememba | Številka | Veljavno od |
Pravilnik o dopolnitvah Pravilnika o kakovosti jedilne soli | 0467/2020 | 21.3.2020 |
1. člen
(vsebina)
Ta pravilnik določa pogoje glede kakovosti, označevanja in določanja skladnosti, ki jih mora v proizvodnji in prometu izpolnjevati sol, namenjena prehrani ljudi in proizvodnji živil.
2. člen
(postopek informiranja in klavzula)
(1)
Ta pravilnik se izda ob upoštevanju postopka informiranja v skladu z Direktivo (EU) 2015/1535 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 9. septembra 2015 o določitvi postopka za zbiranje informacij na področju tehničnih predpisov in pravil za storitve informacijske družbe (UL L št. 241 z dne 17. 9. 2015, str. 1).
(2)
Določbe tega pravilnika se ne uporabljajo za proizvode, ki se v skladu z nacionalno zakonodajo, ki zagotavlja enakovredno raven varovanja javnega interesa, kot je določena v zakonodaji Republike Slovenije, zakonito
-
proizvajajo oziroma tržijo v drugih državah članicah Evropske unije in Turčiji ali
-
proizvajajo v državah Evropskega združenja za prosto trgovino (EFTA), ki so hkrati podpisnice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru.
(3)
Ta pravilnik se izvaja v skladu z…